Er dette Åkrehamns mest tilrettelagte barnehagebygg for de minste?

15. jan. 2018 | Boligreportasjer, Tidligere prosjekt

ÅKREHAMN: De aller minste barna i Ryvingen barnehage har fått en atskillig mer behagelig hverdag etter at de flyttet fra et gammelt hus til en ny og fin bygning.

(Husk å se video og bildeserien nederst i artikkelen)

Ryvingen Barnehage er en privat, ideell og foreldredrevet barnehage som ligger midt i Åkrehamn på Karmøy. Barnehagen har fem avdelinger, og mens de fire avdelingene med de største barna er plassert i et bygg fra 2001, holdt småbarnsavdelingen tidligere til i et gammelt hus ved siden av, leid av kommunen.

Les også: Bli med inn i den nye boligen til Vigdis på Ferkingstad.

Skal vi ta en prat?

Tormod Ytreland

Tormod Ytreland
Daglig leder / Byggmester

 +47 982 69 760‬
 tormod@hjr.no

FAKTABOKS:

Kunde: Ryvingen Barnehage
Lokasjon: Åkrehamn, Karmøy
Hva: Separat nybygg i tilknytning til eksisterende barnehage. 

Se flere bilder av barnehagen her.

– Det var på ingen måte ideelt. Det var et gammelt bolighus med tungvinte løsninger for personalet, forteller barnehagestyrer Siv Elin Ve. Barnehagen ønsket å eie i stedet for å leie, og valgte å bygge et helt nytt hus rett ved siden av det andre bygget.

I samarbeid med arkitektfirmaet Petter J. Rasmussen utarbeidet de tegninger til et mest mulig tilrettelagt barnehagebygg.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

REPORTASJE: Bli med Tormod og Siv Elin å se hvordan barna i Ryvingen Barnehage i Åkrehamn har fått det.

Spesielt tilrettelagt for de aller minste

– Det var viktig at bygget var tilpasset ett-og toåringene, da blir det jo gjerne litt andre løsninger enn mange kanskje tenker på. Vi fortalte hvilke behov vi hadde og som måtte legges til grunn, og tegningene ble laget etter disse behovene. Etter at vi hadde fått godkjenning fra kommunen, inviterte vi fire byggefirmaer til å komme med anbud, forteller Siv Elin Ve.

Barnehagen ville ha en totalentreprise og ønsket å bruke lokale aktører, selv om byggefirmaene er mer vant til å bygge bolighus enn barnehager.

– Vi gikk videre med to firmaer, og valgte til slutt Hans J. Rasmussen AS etter flere møter. Vi fikk en rask framdriftsplan og følte virkelig at de var lydhøre og imøtekommende.

Les også: Bli med inn i denne flotte arkitekt-tegnede eneboligen i havgapet på Ferkingstad.

Den nye avdelingen ble bygget rett ved siden av hovedbygningen. Gravingen startet i november 2016, og i mai 2017 var det klart for innflytting.

– Vi var med på hele prosessen, var alltid tilstede på byggemøter og hadde en god dialog hele veien. Vi følte hele tiden at de var så imøtekommende og positive, og resultatet er blitt kjempebra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VARMT OG GODT: Siden de minste er store deler av tiden på gulvet er det godt med vannbåren varme på gulvene i det nye bygget.

Vannbåren gulvvarme

Det var stor stas å flytte inn. Her holder 12 ett-og toåringer til, sammen med de fem ansatte på avdelingen. Hele bygget er gjennomtenkt etter de behovene små og store har. 

Rett innenfor inngangen er det garderobe, og i tilknytning til den er det et stort stellerom og bad som også kan brukes til vannleker. Og her har smårollingene det veldig bra.

– Det er vannbåren varme i alle gulvene. Ettåringene tilbringer store deler av dagen på gulvet, og da er det deilig at det er varmt og godt. Vinduene går nesten ned til gulvet, noe som gir mye dagslys og samtidig gjør det enkelt for barna å kunne se ut. Mellom rommene er det skyvedører i glass, slik at det er lett å holde oversikt fra det ene rommet til det andre. I tillegg har vi en kjøkkenkrok med to bord, og her samles de små til både frokost og middag, forteller Siv Elin Ve.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT PERSONALROM: De ansatte ved Ryvingen Barnehage har fått eget arbeidsrom og et flott nytt personalrom i 2 etasje med kjøkken og sofakrok.

Nytt personalrom til de ansatte

I andre etasje er det gjort plass til kontor for styreren, arbeidsrom for de ansatte og et personalrom med kjøkkenkrok. Det gamle styrerkontoret i hovedbygningen er gjort om til bibliotek.

Ute sto det et gammelt soveskur som var uisolert og kaldt. Her ble det skiftet kledning, isolert og lagt varmekabler, slik at vognene alltid skal være gode og varme når barna skal sove.

– Nå er alt så bra tilrettelagt både for barna og oss som jobber her. Det er absolutt stor kontrast til det gamle huset vi hadde før, sier Siv Elin Ve som er strålende fornøyd med hele prosessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STRÅLENDE FORNØYD: Siv Elin Ve er strålende fornøyd med samarbeidet og valget av Hans J. Rasmussen AS. Her sammen med prosjektleder Tormod Ytreland. Nybygget skimtes i bakgrunnen.

Godt samarbeid gjennom hele prosessen

Også prosjektleder Tormod Ytreland hos Hans J. Rasmussen AS er fornøyd.

– Det var utfordrende og krevende, men det liker vi jo. Vi hadde gode rutiner med byggemøter og oppfølging på byggeplassen, og det var et morsomt prosjekt å styre.

Selv om Hans J. Rasmussen AS for det meste bygger bolighus, har de noen slike prosjekter innimellom. Kontakten med byggherren er viktig for firmaet uansett hvilket bygg det dreier seg om.

– Har vi en god dialog med byggherren, går prosjektene bedre. Ting blir avklart i god tid, og skulle det dukke opp noe uforutsett, er det bare å se seg om etter gode løsninger. 

I dette tilfellet var Siv Elin Ve med på hele prosjektet, hun var svært positiv og hadde god innsikt i behovene og hva som skulle skje, sier Tormod Ytreland.

Siden du nå har lest hele artikkelen vil du kanskje se bildeserie fra barnehagen under – eller dersom du går med byggeplaner kan du få en gratis befaring og et uforpliktende pristilbud fra oss.

Se bildene her

[envira-gallery id="210671"]

Hans J. Rasmussen AS ble startet i 1909 og er Karmøys eldste byggefirma. Vi er et lokalt og allsidig byggefirma med kontor og besøksadresse i Åkrehamn. Hos oss får du alt du trenger under ett tak og vår målsetning er å gjøre byggeprosessen så enkel, oversiktlig og forutsigbar som mulig for deg.

Copyright © 2020. Hans J. Rasmussen AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

HJR Rasmussen Bygg AS
Ringvegen 6,
4270 ÅKREHAMN