Bli med hjem i denne flotte leiligheten til Svein og Wenche i Åkrehamn

21. nov. 2017 | Boligreportasjer, Tidligere prosjekt

ÅKREHAMN: Å flytte fra et stort hus til en moderne, praktisk leilighet gir mer fritid og en lettere hverdag. Det erfarte Svein og Wenche Jensen da de flyttet inn i ny leilighet i Åkrehamn i november 2017.

(Husk å se video og bildeserien nederst i artikkelen)

Det nye leilighetskomplekset Grimsbytoppen i Åkrehamn på Karmøy var nettopp ferdigstilt av Hans J. Rasmussen AS da ekteparet flyttet inn. Dette var faktisk tredje gangen Svein og Wenche Jensen kjøpte bolig gjennom firmaet. To ganger har de nemlig bygget enebolig i samarbeid med Hans J. Rasmussen, og denne gangen ble det altså leilighet.

Les også: Er dette Karmøys’ flotteste barnehage?.

FAKTABOKS:

Kunde: Svein og Wenche Jensen
Lokasjon: Åkrehamn, Karmøy
Størrelse: 90m²
Oppstart: Vår 2016
Ferdigstilt: September 2017

Se flere bilder av leiligheten her.

Skal vi ta en prat?

Tormod Ytreland

Tormod Ytreland
Daglig leder / Byggmester

 +47 982 69 760‬
 tormod@hjr.no

– Vi fikk vite om prosjektet tidlig, men vi trengte litt tid til å la tanken modnes, det er jo en overgang å skulle flytte fra hus til leilighet. Samtidig nærmer vi oss pensjonsalderen og hadde ønske om et litt enklere hverdag og mer fritid, og etter hvert som huset tok form, så vi at her kunne vi absolutt bo, forteller Svein Jensen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

BOLIGVIDEO: Se hvordan Svein og Wenche har fått det i leiligheten på Grimsbytoppen.

Leilighetskomplekset er i tre etasjer med fire leiligheter på hvert plan. Alle leilighetene er 90 kvadratmeter store med tre soverom, bad og åpen stue-og kjøkkenløsning. Leilighetene har vestvendt terrasse, og i kjelleren er det garasje. Leilighetene er gode og varme med varmepumpe i stuen og varmekabler i stue, gang og bad.

Solrik terrasse

Svein og Wenche valgte en leilighet på bakkeplan i stedet for å ha utsikt.

– Vi har da sett nok, sier Svein og ler.

– Nei da, men det var viktigere for oss å ha en solrik terrasse uten vind. Det blåser mye her, og derfor tenkte vi at det ville bli for luftig oppe i etasjene. Dessuten har vi fritidsbolig ved sjøen, så vi får sett mye til havet likevel.

Og denne fritidsboligen får de atskillig mer tid til å bruke nå som de bor i en praktisk lettstelt leilighet.

Les også: Bli med hjem i eneboligen til Sveinar og Kari-Anne på Åkra.

Selv om mye er gitt på forhånd når man kjøper en helt ny leilighet, fikk Svein og Wenche være med på å ta en del individuelle valg, som for eksempel kjøkken, bad, fargevalg og belysning.

LYST OG STILRENT: Svein og Wenche Jensen valgte å ha hvitt kjøkken og lyse møbler i spisestuen.

– Vi tegnet kjøkkenet selv i samarbeid med byggefirmaet, og vi tilpasset badet etter våre behov. Vi ville ha enkle løsninger, stor dusj og et bad det er lett å holde vedlike.

En lettstelt leilighet er helt genialt når man vil bruke tiden på å reise og gjøre andre ting enn å klippe plen og vedlikeholde hus. Dessuten er jo moderne hjem så mye mer praktisk enn gamle. På kjøkkenet, for eksempel, der er det jo mye mer bruk av skuffer enn det var før, og skuffer fungerer mye bedre enn skap.

Trives godt

Det var ikke mange av møblene fra forrige bolig som fikk plass i den nye leiligheten. I stedet fikk Svein og Wenche besøk av en representant fra Fagmøbler som målte opp rommene og kom med forslag til møblering, noe ekteparet var svært fornøyd med.

 (Artikkelen fortsetter under bildet)

HELFLISET BAD: Paret ville ha enkle løsninger, stor dusj og et baderom som er lett å vaske og holde vedlike. 

Daglig leder Andor Rasmussen hos Hans J. Rasmussen AS er også svært godt fornøyd med byggeprosjektet.

– Det har vært en spennende og krevende prosess vi er stolte av å ha gjennomført, helt fra vi kjøpte tomt og rev de to slitne eneboligene som sto her fra før og fram til bygget sto ferdig med et godt opparbeidet uteområde med unike og gode kvaliteter. Det har vært et vellykket prosjekt med hyggelige kunder, sier Andor Rasmussen.

FORNØYD: Svein Jensen er for tredje gang strålende fornøyd med leilighetskjøpet fra Hans J. Rasmussen, her representert ved daglig leder Andor Rasmussen.

Tips til deg som vurderer å flytte fra hus til leilighet

Det er en tid for alt. Vil du ha en enklere hverdag og mer fritid, er en ny og moderne leilighet absolutt å anbefale.

Man må være strukturert når man skal bo på mindre plass enn man er vant til, man kan ikke strø rundt seg med ting i alle rom som man kanskje hadde plass til før. På den annen side er det greit å måtte være mer kritisk til hva man egentlig trenger å ha.

I nye prosjekter har man ofte mulighet til selv å velge løsninger for kjøkken og bad, og ofte også gulv og belysning. Rådfør deg med fagfolk og finn ut hva som best dekker dine behov.

Siden du nå har lest hele artikkelen vil du kanskje se bildeserie fra boligen under – eller dersom du går med byggeplaner kan du få en gratis befaring og et uforpliktende pristilbud fra oss.

Se bildene her

[envira-gallery id=»213547″]

Rasmussen Bygg (tidl. Hans J. Rasmussen AS) ble startet i 1909 og er Karmøys eldste byggefirma. Vi er et lokalt og allsidig byggefirma med kontor og besøksadresse i Åkrehamn. Hos oss får du alt du trenger under ett tak og vår målsetning er å gjøre byggeprosessen så enkel, oversiktlig og forutsigbar som mulig for deg.

Copyright © 2020. Hans J. Rasmussen AS.
PersonvernInformasjonskapslerIntranett

KONTAKT

HJR Rasmussen Bygg AS
Ringvegen 6,
4270 ÅKREHAMN