Ny bolig: Bli med inn i huset til Sveinar og Kari-Anne i Åkrehamn

17. nov. 2017 | Boligreportasjer, Tidligere prosjekt

ÅKREHAMN: I februar 2015 overleverte vi dette flotte nøkkelferdige huset til Kari-Anne og Sveinar på Åkra. Bli med inn og se hvor fint de har det!

(Husk å se video og bildeserien nederst i artikkelen)

– Å trekke frem hva jeg er aller mest fornøyd med er bortimot umulig, men det er jo utrolig kjekt for oss voksne at barna har god boltreplass og muligheter til å leke inne på hvert sitt rom, eller at de også kan løpe rett ut i hagen eller på terrassen når finværet svinger innom, sier Sveinar.

Les også: Bli med inn i denne flotte arkitekt-tegnede eneboligen til Berit og Hans-Petter på Ferkingstad.

FAKTABOKS:

Kunde: Kari-Anne og Sveinar
Lokasjon: Åkrehamn, Karmøy
Størrelse: 244,5m² inkl. utvendige boder og garasje.
Oppstart: Høst 2014.
Ferdigstilt: Vinter 2015.

Se flere bilder av boligen her.

Skal vi ta en prat?

Tormod Ytreland

Tormod Ytreland
Daglig leder / Byggmester

 +47 982 69 760‬
 tormod@hjr.no

Nå har Kari-Anne, Sveinar og deres tre små barn bodd i huset i snart to år, og merker hvor godt boligen er tilpasset de fire årstidene.

– Selv om det høres ut som en klisjé, er det en herlig følelse å sitte i godstolen og fyre godt i peisen når det stormer og høljer som verst – som vi jo opplever fra tid til annen her på Åkra, sier Sveinar og smiler lurt.

(Klikk på videoen under for å se Sveinars beste tips til deg som skal bygge hus).

BYGGHERREN: Hør hva Sveinar sier om prosessen og hans tips til deg som går med byggeplaner.

Klok planløsning med mange muligheter

Det er et arealeffektivt hus på 244,5m² inkludert utvendige boder og garasje.

– Det er ikke et gedigent hus, men vi har fått mye hus for pengene, forteller Sveinar.

Han er glad for at de prioriterte en klok planløsning, som gjør at de fortsatt har flere utvidelsesmuligheter hvis det skulle bli behov for det.

Les også: Bli med hjem til Vigdis på Ferkingstadtunet.

– Loftet på garasjen kan for eksempel bli til et fint kontor, ekstra lagringsplass eller et sted barna kan henge med venner når de blir tenåringer, forklarer han.

SKREDDERSYDD: Huset er tegnet av Hans J. Rasmussens tekniske tegner, Jarle, i tett dialog med Sveinar og Kari-Anne, slik at huset fikk akkurat de planløsningene og uttrykket de ønsket.

Selvrensende vinduer og smarte løsninger

Huset er kledd med oljekokt Royal-kledning på veggene og har selvrensende vinduer som er beslått av aluminium, slik at vedlikeholdsbehovet er minimalt.

Boligen har store vindusflater, som gir gode rom hvor lyset slipper naturlig inn. Fra stuen er det stor skyvedør ut på terrassen, som gir en sømløs overgang mellom inne og utemiljø.

1. etasje inneholder vindfang/gang, bod, åpen stue- og kjøkkenløsning på 57m², bad, i tillegg til vaskerom med egen inngang.

2. etasje inneholder gang, 4 romslige soverom, et stort og flott helfliset bad, samt loftstue med luftig skråtak og store vinduer.

 (Artikkelen fortsetter under bildet)

LYST OG FINT: Boligen har store vindusflater, som gir gode rom med mye naturlig lys.

Snekkerne kom stadig med forslag til ulike løsninger underveis. En liten genistrek gav dem en enklere hverdag.

– Tømreren fra Hans J. Rasmussen gjorde en skikkelig genistrek da han fant den perfekte plassen for skittentøyssjakten i gangen oppe. Slik kan både store og små benytte den og vi unngår skittentøy flytende over alt, forteller Sveinar.

EKSTRA TAKHØYDE: I tillegg til 4 soverom og et stort helfliset bad i 2 etg. har familien også en flott loft/tv-stue med ekstra takhøyde og store vinduer, samt utgang til altan.

Derfor valgte de Hans J. Rasmussen AS:

– Å bygge hus gjør du ikke så ofte, så da vi skulle bygge vårt nye hjem visste vi fra dag én hvorfor vi ville bruke Hans J. Rasmussen. Vi ønsket best mulig hus for pengene, sier Sveinar.


Drømmehuset står plassert på en familietomt med foreldrene og en bror som nærmeste naboer.

Tomten er på rundt et mål og var opprinnelig klassifisert som LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsområde) i kommuneplanen, men Sveinar og Kari-Anne fikk god hjelp av Hans J. Rasmussen i søknadsprosessen ifht. kommunen. Byggefirmaet holder til på Åkra og har bygget hus på Haugalandet i over 100 år.

– Vi valgte Hans J. Rasmussen fordi de er svært gode på kvalitet og skikkelig håndverk. De stiller høye krav til både seg selv og til sine underleverandører, og de har vært tilgjengelige, hjelpsomme og vist interesse fra idé til innflyttingsdato, forteller Sveinar.

Å bygge hus er krevende, men Sveinar og Kari-Anne følte seg godt ivaretatt under hele prosessen.

– Vi følte at vi ble sett og at de tok seg tid til oss. Firmaet overholdt både kostnadskontroll og tidsplan. Vi fikk flytte inn på dagen og det ser vi som et klart kvalitetstegn, understreker Sveinar.

SUPERT SAMARBEID FRA DAG ÉN: Huseier Sveinar sammen med prosjektleder Tormod Ytreland fra Hans J. Rasmussen.

Kvalitet og flinke fagfolk

Det kan fort bli både dyrt og tidkrevende å organisere fagene på egen hånd i et forsøk på å få huset billigst mulig. Når Sveinar og Kari-Anne først skulle bygge nytt hus på egen tomt, valgte de å gå for kvalitet i alle ledd.

– Vi ønsker å bruke tid og krefter på det vi er gode på, så får vi flinke folk til å bygge huset vårt og gjøre det de er gode på, sier Sveinar, og legger til at noe de kanskje er mest fornøyd med er at de valgte å bygge nøkkelferdig, det har spart oss for svært mye slit, forteller han.

Positive tilbakemeldinger fra både venner og bekjente gjorde også at valget falt på byggfirmaet Hans J. Rasmussen. Det valget har de ikke angret på. 

– Vi er kjempefornøyde og synes både byggeprosessen og dialogen med Jarle, Tormod og de andre flinke folkene hos Rasmussen har gått knirkefritt for seg, sier Sveinar før han må løpe over plenen for å hente minstejenta Hedda hos Farmor.

Siden du nå har lest hele artikkelen vil du kanskje se bildeserie fra boligen under – eller dersom du går med byggeplaner kan du få en gratis befaring og et uforpliktende pristilbud fra oss.

Se bildene her

[envira-gallery id=»213607″]

Rasmussen Bygg (tidl. Hans J. Rasmussen AS) ble startet i 1909 og er Karmøys eldste byggefirma. Vi er et lokalt og allsidig byggefirma med kontor og besøksadresse i Åkrehamn. Hos oss får du alt du trenger under ett tak og vår målsetning er å gjøre byggeprosessen så enkel, oversiktlig og forutsigbar som mulig for deg.

Copyright © 2020. Hans J. Rasmussen AS.
PersonvernInformasjonskapslerIntranett

KONTAKT

HJR Rasmussen Bygg AS
Ringvegen 6,
4270 ÅKREHAMN